Home - Trekking Nepal - Bestemmingen - Contact
 Onze werkwijze - Over ons


Onze werkwijze

Trekkingnepal is speciaal voor mensen die niet in een grote groep willen reizen, maar juist een customized trek willen ondernemen.

Hoe ziet de trekkingmarkt er nu uit en waarom moet ik voor een lokale gids kiezen?

Als je nu een reis naar Nepal wilt boeken zijn er 3 opties:

  1. Boeken via een grote "Westerse" verrereizenspecialist.

  2. Online boeken bij een lokale Nepalese trekking agency met een internetsite.

  3. Zelfstandig naar Nepal gaan en zelfstandig trekken.

Optie 1: een professioneel ("Westers") reisbureau. Dit wordt door veel mensen als onpersoonlijk ervaren en is vaak meer dan twee keer zo duur dan de reis lokaal regelen. Deze meerprijs komt vaak niet in de zakken terecht van de mensen die het echt verdienen. Voordeel is dat grotere reisbureaus bij Nederlandse instanties als de SGR en ANVR zijn aangesloten. Hiermee is de investering in uw reis bij eventuele problemen veilig gesteld. Reist u alleen, en u wilt graag een trekking in een groep ondernemen, dan kunt u vaak al in Nederland uw reisgroep leren kennen. Dit kan een belangrijk voordeel zijn.


Optie 2: obekende lokale trekking agency. Dit kan goed gaan, maar geeft vaak ook een hoop problemen. Vaak verloopt de communicatie moeizaam, is het bureau niet professioneel genoeg of zijn het semi-oplichters die achter uw geld aan zijn. Wilt u zelf u eigen trekking agency uitzoeken, kijk dan in ieder geval of ze zijn aangesloten bij de NMA (Nepal Mountaineering Association) Klik hier voor de ledenlijst. Dit zijn doorgaans betrouwbare partners voor uw reis.


Optie 3 Zelfstandig ter plekke regelen: Dit is zonder meer avontuurlijk te noemen. Zelfstandig reizen en trekken is goed mogelijk in Nepal. Je mist alleen de waardevolle informatie die een gids je kan verstrekken. Hoe heet die ene berg? Waar is dat leuke dorpje? Een gids heeft de antwoorden en laat je meer zien dan een Lonely Planet. Daarnaast doe je aan ontwikkelingshulp door een gids te nemen. Een gids heeft een voor Nepaleze begrippen een goed inkomen. Met dit inkomen voorziet hij meestal een hele familie van geld. Voor de rest moet je ook aan je eigen veiligheid denken. Een gecertificeerde gids die werkt voor een trekking agency met de juiste papieren is in staat sneller een rescue helicopter voor jou te regelen, dan als je dat zelf via 'locals' moet doen. Hoogteziekte kan snel toeslaan. Als je door de Khumbu regio trekt zie je de helicopter 10 keer op een dag langsvliegen. Met AMS (acute hoogteziekte) kan 30 minuten het verschil zijn tussen leven en dood. Daarnaast helpt de gids je goed om hoogteziekte te voorkomen en doet suggesties om je programma aan te passen om hoogteziekte voor te zijn. Dus neem je geen gids voor de extra informatie en gezelligheid, doe het dan wel voor je veiligheid.

       

Vanaf nu is er optie 4!

Trekkingnepal.nl geeft u nu een 4de optie om uit te kiezen. Deze optie geeft u het gevoel van avontuur bij zelfstandig reizen en combineert dat met het gevoel van veiligheid dat het reizen met een gecertificeerde gids met zich meebrengt. Trekkingnepal.nl bespaart u bovendien de moeite om te moeten zoeken naar een betrouwbare Nepalese partner om uw reis te verzorgen. Met trekkingnepal.nl heeft u als het ware al vrienden wonen in Nepal. Ze staan op het vliegveld al op u te wachten om u een warm traditioneel onthaal te geven.

De gidsen en de bedrijven die wij aan u aanbevelen hebben alle benodigde certificaten en vergunningen.

             

Nog meer redenen om voor trekkingnepal.nl te kiezen!

1. Je geld verdwijnt niet in de zakken van westerse reisorganisaties (wij faciliteren belangeloos deze Nederlandstalige website; het boeken doe je rechtstreeks bij de gidsen in Nepal). Het geld komt terecht bij de mensen die het verdienen!

2. Het is leuker om zelf te bepalen wat je wilt. Kortom je eigen ‘expeditie’ samen te stellen. Niet doen, wat iedereen doet!!

3. Je maakt eerder bijzondere situaties mee die je zeker niet mee zult maken als je in een grote groep reist. Bijvoorbeeld: de gids heeft vaak kennissen in allerlei dorpjes. Hierdoor kom je eerder en gemakkelijker bij de échte locals thuis om bijvoorbeeld een lekker glaasje roksie of mustang koffie te drinken (zelfgemaakt lokaal drankje). In een grote groep kom je niet zo snel buiten de gangbare trekkingspaden!!

4. Veiligheid: meerdere malen tijdens onze reis hebben we ervaren dat mensen in grote groepen last krijgen van hoogteziekte en eigenlijk niet verder kunnen. Dit is een heel serieus probleem. Indien je verschijnselen van hoogteziekte ervaart is het heel belangrijk deze niet te negeren. Kortom, niet verder stijgen of in sommige gevallen zo snel mogelijk naar beneden. In de praktijk zie je dat mensen toch doorlopen, zeker in de grotere groepen waar men vaak niet durft aan te geven dat ze problemen hebben (bang over hoe de andere reizigers zullen reageren). In een privé-groep bepaal jij wat er gebeurd. Voel je je niet goed, dan doe je gewoon even een dagje rustig aan. Vind je het ergens gewoon simpelweg mooi, dan kun je ook gewoon een dagje langer blijven.

Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om zonder gids te reizen. Toen wij in Nepal waren, waren we van plan om alleen het eerste deel van onze reis (Khumbu gebied) met gids te reizen. Echter we merkten dat het hebben van een gids gewoon je Nepal ervaring een stuk rijker maakt. Met een gids reis je veiliger, je krijgt veel uitleg over de cultuur en de bergen onderweg en je ondersteunt, met die paar euro die een drager en gids per dag aan salaris ontvangt, vaak twee hele Nepalese gezinnen. Daarom hebben we nog tijdens onze reis besloten om voor onze hele tocht van twee maanden met een gids op stap te gaan.

 

  © 2008 trekkingnepal.nl