Home - Trekking Nepal - Bestemmingen - Contact
 Onze werkwijze - Over ons


Over ons

Wie zijn wij?

Wij, Niels de Blok en Roel Pronk, zijn twee jonge avonturiers die in 2007 een schitterende reis door Nepal hebben gemaakt. Wij zijn ondernemend ingesteld en geloven dat maatschappelijke verantwoord reizen leuker is dan commercieel reizen daarnaast hoeft het beslist niet meer geld te kosten, integendeel. Wij hebben deze website onbaatzuchtig opgezet, we zijn niet gefocust op persoonlijke winst en berekenen zelfs niet onze kosten door.

Bezoek de site naar aanleiding van onze Nepal reis in 2007: www.expeditionteam.nl

Waarom zijn wij trekkingnepal.nl begonnen?

Doordat we in Nepal zo’n fantastische periode hebben gehad en we verschillende Nepalese vrienden hebben gemaakt hebben wij besloten om een Nederlandstalige website op te zetten om onze vrienden te ondersteunen in hun levensonderhoud, als dank voor de fantastische periode die zij ons bezorgd hebben.

         

Toerisme
Het Nepalese toerisme heeft in een grote dip gezeten vanwege de problemen met de maoïsten. De maoïsten hebben inmiddels meer zeggenschap gekregen, hierdoor is de rust wedergekeerd en trekt het toerisme langzaam weer aan. Met behulp van deze website hopen wij onze vrienden en gidsen aan extra boekingen te helpen.

Reisaanbod
Daarnaast hebben wij in de praktijk gezien dat door de ondoorzichtigheid en soms onzichtbaarheid in het reisaanbod veel mensen ervoor kiezen in een grote groep te reizen die ze geboekt hebben bij een van de bekende verre reizen specialisten die Nederland rijk is.
Wij zien dit absoluut als een gemiste kans. Natuurlijk is het makkelijk een trekkingreis af te sluiten bij één van de grotere verre reizenspecialisten of grotere Nepalese trekkingbureau’s. Maar ben je bereid net iets meer energie in het boeken en regelen van je reis te steken, dan krijg je dit dubbel en dwars terug.
Geen stoffige ANWB-regenjas-groepen die elke dag van dorp naar dorp ‘rennen’ en nauwelijks spontane situaties meemaken. Met een eigen gids bepaal je zelf wat er gebeurd. Hou je bijvoorbeeld veel van fotograferen, dan doe je het gewoon wat rustiger aan of maak je (acclimatisatie) uitstapjes naar valleien waar geen toeristen komen. Je komt eerder bij de gewone Nepalees thuis in plaats van al je tijd door te brengen in de lodges die je soms doen denken aan een gemiddeld skiresort in de Alpen.

Gidsen
De gidsen waarvoor wij deze website faciliteren zijn Babu Ram Gurung en Lila Gurung. Deze twee gidsen hebben jarenlange ervaring in zo’n beetje alle uithoeken van Nepal en de Himalaya en beschikken over alle benodige diploma's en certificaten. Het zijn twee hele goede gidsen die je Nepal ervaring absoluut positief zullen verrijken!

 

  © 2008 - 2011 trekkingnepal.nl